Sunday, November 9, 2008

a..b..c..satu permulaan..

Alhamdulillah..akhirnya dapat jugak aku mewujudkan 1 blog spt kawan2 yg lain..hehe..
blog ni pun dpt d wujudkan atas bantuan hambaAllah yg sorang ni..baik btoi dia tu..rasa mcm nak masuk minang n jadikan abg ipaq ja..hehe..trima kasih abg uxop..

hum, xtau nk tulis apa at the beginning stage ni..hehe..no idea..InsyaAllah, next time, akn ada improvement nya..k la, before i end my blog, i want to share sumting that i had read..

Di dlm episod terakhir surah Al-furqan, kita akn melihat Allah s.w.t telah menyenaraikan sikap2 org yg disayangiNya yg digelar sbg Ibad al-Rahman. Di antara sikap mereka ialah sentiasa berdoa agar dikurniakan pasangan yg soleh serta anak2 yg soleh dan solehah.
Oleh itu, utk memperolehnya, kita di galakkan mengamalkan surah al-Furqan ayat 74..Doanya amat mudah dan sy yakin sememangnya ia telah menjadi doa amalan kita seharian..smoga kita smua akn sentiasa berada di naunganNya

2 comments:

UXOP said...

salam.Tahniah.hah dh menjadi pun..bagusnya citer permulaan yg mengingatkan kita kepada Allah..sekurang2 nya peringatan kpd org lain..

Tp jgn puji abg uxop lebih2 lak..malu la.hurm..

hidayah annur said...

to abg uxop, thanx di ats supporting.mmg jasamu xkan dilupakan..
eleh..malu2 kucing kunun..hehe